Ga direct naar de cursus Anale Sex

Broodje Anus
Iedereen kent ze wel, Verschrikkelijke Verhalen die de ronde doen. Sommige mensen nemen ze serieus, anderen plaatsen ze zonder meer in de categorie 'Broodje Aap'. Ze duiken regelmatig op websites op, verhalen over kinderen die uit de ballenbak van Ikea ontvoerd worden, mensen die op een terrasje bedwelmd worden en teruggevonden worden met nog maar een nier. Of over een vrouw met een puist: de puist werd alsmaar groter tot die op een dag openbarstte en er tientallen babyspinnetjes uit kropen. Verschrikkelijke Verhalen. Maar gelukkig niet waar.

Ook over seks doen Verschrikkelijke Verhalen de ronde. Over 'plompzakken' bijvoorbeeld. Plompzakken is een techniek waarbij de vrouw een riem heel strak om haar onderbuik bindt, zo strak dat de vagina wijd open gaat staan. Wijd genoeg zodat de man er met penis en ballen inpast. De riem zou een keer bij een vrouw geknapt zijn, waarna de man vast kwam te zitten in de vagina. Ze werden op een brancard afgevoerd naar het ziekenhuis en daar van elkaar losgemaakt. Niemand heeft mij dit verhaal kunnen bevestigen, maar ik heb het bange vermoeden dat het wel eens echt waar kon zijn.
vibrator in het rectum


Over de eerste hulp afdeling op ziekenhuizen zijn er talloze verhalen: vrouwen zouden worden binnengebracht met een fles muurvast in hun vagina. Per ongeluk vacuüm gezogen bij het masturberen. Of mensen met vreemde voorwerpen in hun anus: een soeplepel, een bierflesje of een geschilde aardappel. Helaas zijn dit geen Verschrikkelijke Verhalen maar de Verschrikkelijke Waarheid: dat is echt gebeurd.

Voor de rest was de lijst gevuld met de meest uiteenlopende voorwerpen: een bevroren varkensstaart, een biljartbal, een snuifdoosje en verschillende groenten en fruit, sommige met condoom. Een arts beschreef een geval waarin een vacuümpomp, normaal gebruikt bij moeizame bevallingen, goede diensten verleende bij het verwijderen van een glazen voorwerp uit het rectum. Ook de verlostang wordt gebruikt om anale voorwerpen te verwijderen.
En dan hebben we het alleen nog maar over de gevallen die de specialist halen, wat er allemaal op de eerste hulp gebeurt is nog nooit in kaart gebracht.

Niettemin leveren vreemde voorwerpen in de anus fascinerende röntgenfoto's op: een vibrator in het rectum, direct daarachter een tangetje waarmee gepoogd is de vibrator te verwijderen. Tot het tangetje ook vast kwam te zitten.

De drang om er grapjes over te maken is bijna onweerstaanbaar, ook artsen en ršntgenlaboranten kunnen erover meepraten. Een bevriende arts vertelde dat hij tijdens zijn co-schappen eens een deodorantflesje en een grote paperclip verwijderde uit iemands anus. Binnen een uur wist het hele ziekenhuis ervan, in de kantine gonsde het van de hilarische grappen.
vibrator en tang in het rectum


Het gebruik van metalen voorwerpen zoals een paperclip kan levensgevaarlijk zijn, de darm aan de binnenkant kan geperforeerd worden waardoor bloedingen en andere complicaties optreden. De medische literatuur spreekt zelfs van een paar sterfgevallen: een man met een schoenlepel in zijn anus is doodgebloed, en de vermoedelijke zelfmoordenaar die een kogel in zijn anus joeg kon het ook niet navertellen.

Hoe vaak het gebeurd dat een voorwerp in de anus vast blijft zitten is onbekend. Er worden geen cijfers over bijgehouden, maar er is wel een stijgende lijn te zien in het aantal gevallen. Steeds meer mensen raken ge•nteresseerd in anale seks en het aantal ongelukjes stijgt mee.
Op anale seks rust nog steeds een taboe, er is niet veel praktische informatie te vinden over de do's en don'ts rond anale seks. Tijd voor openheid en duidelijkheid dus!

Naar de cursus anale seks
Bel met je vaste of mobiele telefoon 0900-26 65 266 en voer de code hieronder in:


Vanuit België
Bel met je vaste of mobiele telefoon 0909-00069 (alleen voor abonnees van KPN België en Telenet Netwerk) en voer de code hieronder in: